2018. augusztus 1., szerda

Tejszínes sült paprika

Hozzávalók 4 adaghoz:
10 húsos parika (zöld vagy kápia)
1 nagy fej vöröshagyma
2-3 cikk fokhagyma
2-3 kanál olaj
5 dl hús vagy zöldség alaplé
1 kanál étkezési keményítő
2 dl tejszín
1 csokor zöldpetrezselyem
só, bors

A paprikát sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 C fokos sütőben néha megforgatva, barnás-feketére sütjük. Akkor jó, ha sötétbarnára sül a héjuk. Lábasba szedjük, jól megsózzuk és szorosan lefedjük, úgy hagyjuk legalább 30 percet. Akkor jéghideg vízbe dobjuk, eltávolítjuk a torzsáját, a szárát és a héját.
Az apróra kockázott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, rádobjuk a szétnyomott fokhagymát, majd hozzáadjuk az alaplevet. Legalább 10 percet forraljuk, beletesszük a sültpaprika csíkokat, tovább forraljuk.
A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, hozzáöntjük a paprikához, további 2-3 percet forraljuk. Ha túl sűrű lenne, adjunk még hozzá alaplevet vagy tejszínt.
Apróra vágott zöldpetrezselyemmel koronázzuk meg ezt a finom főételt, melyet főtt rizzsel, puliszkával, vagy főtt burgonyával fogyasszunk. Ehetjük főtt húsok mellé szószként is, körítésként is. 







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése