2018. augusztus 4., szombat

Piskótatekercs

Hozzávalók: (30X40 cm-es tepsihez)
6 közepes méretű tojás
100 g cukor
120 g liszt
csipet só
pár csepp citromlé
A töltelékhez:
4-5 kanál lekvár

A tojások fehérjét kemény habbá verjük a sóval és a citromlével. habverés közben apránként adagoljuk hozzá a cukrot. Amikor a tojáshab kemény, súlyos, fényes hozzáadjuk a tojások sárgáját is. Beleszitáljuk a lisztet, akkor már lapáttal óvatos, laza  mozdulatokkal, lentről-felfele összekeverjük. Figyeljünk oda, hogy ne törjük össze a habot.
Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, 180 C fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. Ráborítjuk egy megvizezett és kicsavart sütőpapírra, lehúzzuk az aljáról a tésztával sült papírt és szorosan feltekerjük a vizes papírral együtt.
Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük vékonyan lekvárral és most már sütőpapír nélkül visszatekerjük. 

Ingrediente ptr o tava de 30X40 cm
6 oua medii
100 g zahar tos
120 g faina
piscatura de sare
cateva picaturi de lamaie
Batem albusurile cu sarea, zeama de lamaie si zaharul, pana se face tare. Adaugam galbenusurile si incorporam bine. Continuam amestecatul cu o lingura mare sau o spatula, cernem faina peste compozitie si amestecam cu miscari ample, de jos in sus, rasturnat, avand grija sa nu scoatem aerul din albus.
Intindem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade C cca 10-12 minute.
Umezim bine si stoarcem o alta coala de hartie de copt, rasturnam  peste ea pandispanul copt cu partea de sus in jos, indepartam hartia cu care a fost in cuptor si rulam strans. Lasam sa se raceasca, desfacem ruloul, ungem in strat subtire cu gem si il rulam la loc, de data asta fara hartie.
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése