Oldalak

2013. október 5., szombat

VÖRÖSBOROS ŐZPÖRKÖLT PULISZKÁVAL

Ajándékba kaptam egy szép darab őzhúst. Hosszas tépelődés után úgy gondoltam, hogy szaftosan, vörösborba fojtottan fogom elkészíteni. Nagyon finom lett, mellé puliszkát főztem.

Hozzávalók:

1 kg szín őzhús
2 fej vöröshagyma
1 db kápiapaprika
2 nagyobb sárgarépa
pár szál szárított hiribegomba
2-3 kanál olaj

bors
3-4 dl jó minőségű vörösbor

A hagymát felkockázzuk és üvegesre dinszteljük az olajon. Félidőben hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott kápiát, majd a kockára vágott őzhúst.
Sózzuk, borsozzuk, kevergetve pároljuk s felváltva öntögetünk hozzá bort és vizet.
Az őz hosszú főzési időt igényel, amikor már puhulni kezd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, belemorzsoljuk a szárított gombát és készre főzzük.
Puliszkával tálaljuk, vörösbort iszunk mellé.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése