Mivel még nem kávézol, töltöttem neked tejecskét is, az egeret meg én varrtam-kötöttem.
Pitelázban égek. Minden pite, sós, édes, gyümölcsös, lekváros, diós, pite, pite, pite...Gyúrom, nyújtom, sütöm, pite, pite.
Összegyúrtam egy pitetésztát ( 2 bögre liszt, 1 bögre vaj, pici só, 2 tojás sárgája, fél csomag sütőpor és annyi tejföl, hogy összeálljon).
Miután a tészta pihent egy órát fóliába csomagolva a hűtőben, kinyújtottam és kibéleltem vele pici piteformákat (a pitesütési láz e formák miatt van, most vettem őket).
A töltelékhez lereszeltem fél kiló körtét és fél kiló almát, héjastól, csak épp jól megmostam őket. Megcukroztam (kb 15 dkg), szórtam rá őrölt fahéjat és az ízhatás fokozása érdekében locsoltam rá 2 kanál rózsavizet. Pár perc alatt, folytonos kevergetés mellett puhára pároltam.
A tésztára darált diót szórtam, arra kanalaztam a tölteléket. A maradék tésztából vékony csíkokat vágtam, azzal rácsoztam be a pitéket. Végül orgonaszörppel kentem meg a tetejüket. Ennek hiányában lehet felvert tojást használni, vagy bármilyen más szörpöt.
Előmelegített sütőben pirosra sütöttem őket.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése