Ezt az ételt megálmodtam, emiatt feltétlenül el kellett készítsem, az eredmény pedig felül múlta minden várakozásomat. Készítsétek el ti is, megéri. Egyszerű és nagyszerű!
Hozzávalók:
A képviselő fánk tésztájához:
2 dl tej
20 dkg liszt
12 dkg vaj
6 tojás
csipet só
A túrókrémhez:
25 dkg friss kecsketúró
1 marék aszalt vörösáfonya (vagy mazsola)
1 marék pirított dió
2 dl tejszín
só, bors
1 marék metélőhagyma
Elkészítés:
A tejet feltesszük főni a vajjal és a sóval. Amikor forr hozzáöntjük az egész lisztmennyiséget, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük. Lassú tűzön folyton kevergetve 3-4 percig főzzük. A massza sűrű, pépes, nehezen keverhető, de ez ilyen kell legyen.
Akkor jó amikor az edény falára kissé ráragad a tészta és sercegő, pattogó hangot ad.
Levesszük a tűzről és pár percet hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Addig ne adjuk hozzá a következő tojást amíg a massza fel nem veszi az előzőt.
Végezetül habzsákba töltjük és egy zsírpapíros tepsibe kis halmokat nyomunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, a fánkokat körülbelül 25 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert a fánkok "összeesnek"!
Ha megsültek még azon melegében levágjuk a tetejüket.
Ha kihűltek tölthetjük édes vagy sós töltelékkel.
A krémhez összekeverjük a túróval a tejszínt, hozzáadjuk a gorombára darabolt diót és áfonyát, a felvágott metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Nyomózsák segítségével megtöltjük a kihűlt fánkokat.
Hozzávalók:
A képviselő fánk tésztájához:
2 dl tej
20 dkg liszt
12 dkg vaj
6 tojás
csipet só
A túrókrémhez:
25 dkg friss kecsketúró
1 marék aszalt vörösáfonya (vagy mazsola)
1 marék pirított dió
2 dl tejszín
só, bors
1 marék metélőhagyma
Elkészítés:
A tejet feltesszük főni a vajjal és a sóval. Amikor forr hozzáöntjük az egész lisztmennyiséget, majd gyors mozdulatokkal összekeverjük. Lassú tűzön folyton kevergetve 3-4 percig főzzük. A massza sűrű, pépes, nehezen keverhető, de ez ilyen kell legyen.
Akkor jó amikor az edény falára kissé ráragad a tészta és sercegő, pattogó hangot ad.
Levesszük a tűzről és pár percet hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. Addig ne adjuk hozzá a következő tojást amíg a massza fel nem veszi az előzőt.
Végezetül habzsákba töltjük és egy zsírpapíros tepsibe kis halmokat nyomunk belőle.
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra, a fánkokat körülbelül 25 perc alatt szép rózsaszínűre sütjük. A sütő ajtaját ne nyitogassuk, mert a fánkok "összeesnek"!
Ha megsültek még azon melegében levágjuk a tetejüket.
Ha kihűltek tölthetjük édes vagy sós töltelékkel.
A krémhez összekeverjük a túróval a tejszínt, hozzáadjuk a gorombára darabolt diót és áfonyát, a felvágott metélőhagymát, sózzuk, borsozzuk.
Nyomózsák segítségével megtöltjük a kihűlt fánkokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése