Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
5 dkg pirított tökmag
15 dkg hideg vaj
1 kk só
bors
hideg víz
A krémhez:
1 olajos kagylókonzerv (20 dkg-os)
25 dkg mascarpone
1 kanál aprított snidling
1/2 vágott csípős paprika
só
bors
Közéje:
Chilizselé
A tészta hozzávalóit annyi hideg vízzel gyúrjuk össze, hogy összeálljanak a hozzávalók. Gyorsan dolgozzunk! A tésztát fóliába tekerve legalább 1 órára hidegre tesszük.
Nagyon vékonyra kinyújtjuk, köröket szaggatunk belőle és 170 C fokra előmelegített sütőben 8-9 perc alatt csak addig sütjük, amíg az aljuk kissé színt kap.
A kagylót leszűrjük és jól összeaprítjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalókkal.
A tésztakorongokat jó vastagon megkenjük a kagylós mascarponétöltelékkel, kevés chilizselével (elhagyható, de minek?).
Behűtve előételként, italkorcsolyaként fogyaszthatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése