2018. június 3., vasárnap

Bodzalimonádé vagy bodzaszörp

Hozzávalók egy 5 l-es edényhez:
4 l víz
1,5 kg cukor
20-25 bodzavirág
2 kezeletlen héjú citrom
30 g citromsó (ízlés szerint több vagy kevesebb)


A vizet felforraljuk a cukorral és a citromsóval. Édesen savanykás ízű legyen. Langyosra hűtjük és ráöntjük a bodzavirágokra és a felkarikázott citromokra. Az edényt lefedjük, meleg helyre állítjuk (én az erkélyen egy asztalkára szoktam helyezni), naponta párszor átkevergetjük. A 4. vagy 5. napon már kész van. Üvegekbe szűrjük és a hűtőben tároljuk. Én fele-fele arányban buborékos ásványvízzel fogyasztom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése