2018. július 20., péntek

Barackos joghurtos piskóta - Chec cu iaurt si fructe

Hozzávalók egy 25X35 cm-es tepsihez
6 tojás
10 dkg cukor
15 dkg liszt
5 dkg búzadara
30 dkg joghurt
1 kiskanál sütőpor
csipet só
aromák tetszés szerint: reszelt citrom vagy narancshéj, vanília stb.
70 dkg szeletelt barack
a szóráshoz 2 kanál porcukor

A tojások fehérjét keményre verjük a sóval, félidőben hozzáadjuk a cukrot is. Ha a hab már fényes, súlyos, hozzávegyítjük a tojások sárgáját és a tetszés szerinti aromát, hozzáadjuk a joghurtot is. Végül lapáttal óvatosan, lentről felfele lassan keverve  beleforgatjuk a sütőporral és a búzadarával elkevert lisztet is. Vigyázzunk, ne törjük össze a habot. 
A tepsibe sütőpapírt terítünk, belesímítjuk a masszát és kirakjuk a gyümölccsel, 170 C fokra előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük, kb 20-25 perc.

Kihűlés után szeleteljük, porcukorral szórjuk.

Chec cu iaurt si fructe
Ingrediente pentru o tava 25X35
6 oua intregi
100 g zahar
150 g faina
50 g gris de grau
300 g iaurt
1 lingurita de praf de copt
1 piscatura de sare
coaja de la o lamaie
700 g fructe taiate si curatate
zahar praf pentru pudrare
Batem albusurile cu sarea, adaugam zaharul treptat. Cand spuma de albus e tare, adaugam galbenusurile si iaurtul. Amestecam  parful de copt, faiana, grisul, coaja de lamaie cu spuma batuta, cu miscari ample, de jos in sus, avand grija sa nu spargem bulele de albus batut.
Tapetam tava cu foaie de copt, intindem aluatul in tava, asezam fructele deasupra   si coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade C cca 25 minute. facem testul scobitorii.
Pudram cu zahar pudra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése