Limara expressz croissantja, könnyű mint a felhő, puha mint a toll.
Hozzávalók (fél adagot készítettem, 16 drb kisebb kiflihez)
35 dkg liszt
1 dl tej
70 gr joghurt (vagy tejföl)
2 ek cukor
1 tojás
2,5 dkg élesztő
12,5 dkg fagyos vaj
1/2 kk só
1 tojás a kenéshez
A hozzávalókat a vaj kivételével összedagasztjuk, majd letakarva hűtőbe tesszük 1,5 órára. Ezután 8 egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd vékony köröket nyújtunk belőlük.
Az első lapra vajat reszelünk, rátesszük a következő korongot, majd ismét vaj és tésztalapok addig, amíg el nem fogyott. A legutolsó lapra nem teszünk vajat.
Akkor 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 16 cikkre vágjuk, majd minden cikket szorosan feltekerünk, kifliket formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a kiflicskéket, lefóliázzuk, majd egy egész éjszakára hűtőbe helyezzük.
Másnap tojással megkenjük és hideg sütőbe helyezzük, majd 180 C fokon szép rózsaszínűre sütjük.
Hozzávalók (fél adagot készítettem, 16 drb kisebb kiflihez)
35 dkg liszt
1 dl tej
70 gr joghurt (vagy tejföl)
2 ek cukor
1 tojás
2,5 dkg élesztő
12,5 dkg fagyos vaj
1/2 kk só
1 tojás a kenéshez
A hozzávalókat a vaj kivételével összedagasztjuk, majd letakarva hűtőbe tesszük 1,5 órára. Ezután 8 egyforma darabra vágjuk, gömbölyítjük, majd vékony köröket nyújtunk belőlük.
Az első lapra vajat reszelünk, rátesszük a következő korongot, majd ismét vaj és tésztalapok addig, amíg el nem fogyott. A legutolsó lapra nem teszünk vajat.
Akkor 2-3 mm vastagra nyújtjuk, 16 cikkre vágjuk, majd minden cikket szorosan feltekerünk, kifliket formázunk belőlük.
Sütőpapíros tepsire helyezzük a kiflicskéket, lefóliázzuk, majd egy egész éjszakára hűtőbe helyezzük.
Másnap tojással megkenjük és hideg sütőbe helyezzük, majd 180 C fokon szép rózsaszínűre sütjük.
Ismerem és imádom! Gyönyörűek lettek! :)
VálaszTörlésköszi Barbi :-)
Törlés