Hozzávalók 5 lepényhez:
20 dkg liszt
1 kk cukor
1 kanál olaj
1 kk szárított élesztő
1,4 dl langyos víz
1/2 kk só
3 kanál fehér és
3 kanál fekete szezámmag
A lisztet tálba szitáljuk, beleszórjuk a többi hozzávalót, hozzáöntjük az olajat és a vizet, majd rugalmas cipót gyúrunk belőle. Letakarva egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha a cipó megkelt, kissé kinyomkodjuk belőle a levegőt, 5 darabra vágjuk, mindegyik galacsinból golyót gömbölyítünk, majd letakarva tvábbi 30 percet pihentetjük.
Megszórjuk szezámmaggal és kevés liszttel a deszkát, ráteszünk egy tésztagolyót, megszórjuk maggal és vékonyra nyújtjuk.
Tovább letakarva még 15 percet pihentetjük, amíg befűtjük a sütőt a maximális hőfokra (nálam 250 C fok).
Tepsi fenekére egyenként leterítjük a pitalapokat és pár perc alatt piros-ropogósra sütjük.
Igazából csak frissen szeretem.
Hummuszt mártogatunk a ropogós pitadarabkákkal.
Imádom a humuszt pitával :)
VálaszTörléssajnos én is :-)
Törlés