A Blogkóstoló az egy virtuális gasztrojáték, ahol a bloggerek egymás receptjeit kóstolgatják. A játék mostani vezetője Fűszermánia Gabi, a blog meg akitől most kóstolok az Andrea blogja, az Aranytepsi. Nagyon sok jó receptet találtam itt, ha kelt tésztát szeretnék majd sütni ismét ide jövök tallózni.
Hosszas válogatás után ezt a nagyon finom sajtos csigát sütöttem meg, annyi változtatással, hogy margarin helyett vajat használtam.
Pár éve nem használok margarint, vajjal sokkal finomabbak és egészségesebbek az ételek.
Most fél adag sajtos csigát sütöttem, mégis 12 darab lett belőle.
Hozzávalók fél adaghoz:
25 dkg liszt
1 kk só
1,25 dkg friss élesztő
1 dl tej (nekem kissé több kellett)
1 kk cukor
1/2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
2 kanál zsíros tejföl
15-20 dkg reszelt sajt (több fajta is lehet)
Tetejére:
1/2 tojás
1 kanál tejföl
tetszés szerint magvak
A langyos tejbe szórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáöntjük a langyos vajat, a felvert tojást, beleszórjuk a sót és alaposan kidolgozzuk az élesztős tejjel. Puha, selymes tésztát kell kapjunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Deszkára borítjuk, kissé kinyomkodjuk belőle a levegőt és kinyújtjuk fél centiméter vastag téglalap alakúra.
Megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és a szélesebb oldalától kiindulva feltekerjük.
A tekercset 2 centiméter széles karikákra vágjuk, sütőpapíros tepsibe fektetjük őket, majd letakarva további 20 percig kelesztjük.
Megkenjük a tojás és tejföl keverékével, megszórjuk valamilyen maggal (most feketehagyma maggal) és 180 C fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Hosszas válogatás után ezt a nagyon finom sajtos csigát sütöttem meg, annyi változtatással, hogy margarin helyett vajat használtam.
Pár éve nem használok margarint, vajjal sokkal finomabbak és egészségesebbek az ételek.
Most fél adag sajtos csigát sütöttem, mégis 12 darab lett belőle.
Hozzávalók fél adaghoz:
25 dkg liszt
1 kk só
1,25 dkg friss élesztő
1 dl tej (nekem kissé több kellett)
1 kk cukor
1/2 tojás
5 dkg olvasztott vaj
Töltelékhez:
2 kanál zsíros tejföl
15-20 dkg reszelt sajt (több fajta is lehet)
Tetejére:
1/2 tojás
1 kanál tejföl
tetszés szerint magvak
A langyos tejbe szórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. A lisztet tálba szitáljuk, hozzáöntjük a langyos vajat, a felvert tojást, beleszórjuk a sót és alaposan kidolgozzuk az élesztős tejjel. Puha, selymes tésztát kell kapjunk.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és huzatmentes helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Deszkára borítjuk, kissé kinyomkodjuk belőle a levegőt és kinyújtjuk fél centiméter vastag téglalap alakúra.
Megkenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal és a szélesebb oldalától kiindulva feltekerjük.
A tekercset 2 centiméter széles karikákra vágjuk, sütőpapíros tepsibe fektetjük őket, majd letakarva további 20 percig kelesztjük.
Megkenjük a tojás és tejföl keverékével, megszórjuk valamilyen maggal (most feketehagyma maggal) és 180 C fokos előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése