2014. november 2., vasárnap

Sütőtökös mascarponekrémes torta


Hozzávalók 
A tésztához:
3 kanál sütőtök püré
5 tojás
10 kanál cukor
10 kanál liszt
1 narancs leve és héja
5 kanál olaj
1 kiskanál sütőpor
csipet só
A krémhez:
25 dkg mascarpone
10 dkg puha vaj
10 dkg cukor
6 kanál sütőtök püré
1 kiskanál fahéj
1 narancs héja

Megsütünk egy körülbelül 1 kilós sütőtököt, a húsát pürésítjük.
A krém hozzávalóit habosra keverjük, lehűtjük.
A tésztához előmelegítjük a sütőt 170 C fokra.
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a fele cukormennyiséggel, fokozatosan hozzáadjuk a sütőtök pürét, az olajat, a narancs levét és héját, a sütőport majd a lisztet. Végezetül óvatosan beleforgatjuk a maradék cukorral és csipet sóval felvert tojások fehérjét. Sütőpapíros 24X24 cm-es tortaformában tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt vízszintesen két lappá vágjuk, majd a négyzeteket is megfelezzük úgy, hogy 4 téglalapot kapjunk. Megtöltjük és bevonjuk a sütőtökös krémmel és alaposan behűtjük.

 

 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta, biztos finom is! Imádom a sütőtököt, meg a mascarponét is, kipróbálom majd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. NAGYON finom lett. Igazából én nem nagyon kedvelem a sütőtököt, de most kapott még egy esélyt és bevált. :-)

      Törlés