A vásárolt kacsa hasüregében ott találtam a máját és zúzáját. Hirtelen ötlettől vezérelve lenyisszantottam a kacsa nyakbőrét és elkészítettem életem első töltött kacsanyakát.
Hozzávalók kb. 2 személyre:
1 kacsa (vagy liba) nyakbőre
1 kacsa főtt zúzája
1 kacsa főtt mája
1 zsemle
1 kisebb tojás
1 marék vágott petrezselyemzöldje
só
bors
A kacsa nyakát megmossuk, megtakarítjuk az esetleges kövér részektől, tollmaradékoktól, egyebektől.
A májat és zúzát apróra vágjuk, összekeverjük a beáztatott és alaposan kicsavart zsemlével, a tojással, fűszerezzük.
A nyakbőr egyik felét hústűvel összefogjuk, majd megtöltjük az elkészült töltelékkel és bezárjuk egy másik hústűvel (vagy hurkapálcával).
Kis tepsibe kevés olajat (vagy kacsazsírt, ha van), pár kanál húslevest aláöntve először lefóliázva sütjük, majd 30 perc múlva tető nélkül ropogósra pirítjuk.
Pár perc pihentetés után éles késsel szeleteljük. Hidegen is nagyon finom.
Nagyon jó ötlet volt, isteni lehetett :)!
VálaszTörlésIgen, nagyon szerettem, mert a bőr ropogósra sült :-)
TörlésEzt én is szeretem!!!!
VálaszTörlésFinom is :-)
Törlés