2014. december 20., szombat

Narancslekváros linzerkosárkák

Hozzávalók 15 darabhoz
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
20 dkg vaj
2 tojás sárgája
csipet só
reszelt narancshéj
1-2 kanál hideg víz
A töltelékhez:
1 üveg (4 dl) narancslekvár
1 kk narancsvirág kivonat (elhagyható)
A tetejére:
1 tojás fehérje
2 kanál barnacukor


A lisztet deszkára szitáljuk, belekockázzuk a fagyos vajat és elmorzsoljuk az ujjbegyeinkkel.
Rászórjuk a sót, a porcukrot, hozzáadjuk a  tojássárgákat és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ha nem állna össze adhatunk hozzá kevés hideg vizet.
Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Közben előmelegítjük a sütőt 180 C fokra.
A lekvárba keverjük a narancsvirág kivonatot. 
A hideg tésztát 2-3 mm vastagra nyújtjuk és akkora karikákat vágunk ki belőle, hogy a muffinformákba helyezve épp karimáig legyen a tészta. Mindegyik tészta öblébe jó kanál lekvárt teszünk, ráhelyezünk egy-egy a maradék tésztából kivágott csillagot és megkenjük kissé felvert tojásfehérjével. Barnacukorral megszórjuk és rózsaszínűre sütjük.
Még melegen (de nem forrón) kivesszük a linzerkosárkákat a formából.
Tipp: a linzertésztát mindig  gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze és utána mindig tegyük még kevés időre hidegre.


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése