2015. július 18., szombat

Mandulás csokis keksz


Hozzávalók:
20 dkg puha vaj
10 dkg cukor
20 dkg liszt
6 dkg darált, pirított mandula
1 kk vanília kivonat
csipet só

A vajat habosra keverjük a cukorral, a sóval, a vanília kivonattal, majd hozzáadjuk a mandulát és a lisztet. Deszkára borítjuk és összedolgozzuk.
Két darabra osztjuk, hengereket formázunk a masszából, melyeket fóliába tekerünk. A tésztahengereket hűtőszekrénybe tesszük legalább egy órára, amíg azok megszilrádulnak.
Éles késsel 2-3 mm vastagságú karikákat vágunk belőlük majd a korongokat sütőpapírral kibélelt tepsikbe fektetjük .
180 C fokra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
Ha kihűlt, vízgőz fölött olvasztott csokoládéba mártjuk a kekszeket, sütőpapírra sorakoztatjuk őket, amíg a csokoládé visszadermed.
Nagyon ízletes sütemény, finom ropogtatnivaló kávé, tea mellé.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése