2020. május 10., vasárnap

Mogyorós omlós vajaskeksz


Hozzávalók:
30 dkg liszt
12 dkg cukor
15 dkg puha vaj
10 dkg pirított mogyoró
2 tojás sárgája
1 citrom reszelt héja
csipet só
2-3 kanál hideg tej vagy víz

Az elkészítése nagyon egyszerű: a puha vajat  keverőtálban habosra keverjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval, hozzákeverjük a 2 tojás sárgáját,  a gorombára vágott mogyorót és végezetül a lisztet. Ha a tészta nehezen állna össze, akkor kanalanként adhatunk még hozzá hideg folyadékot. A masszát lisztezett deszkára borítjuk, gyors mozdulatokkal egyneművé dolgozzuk, majd kettéosztjuk és két 5-6 cm átmérőjű rúddá formázzuk. Fóliába tekerjük és hidegre tesszük 1-2 órára.
Ha a tésztarudak megdermedtek 0,5 cm vastagságú  karikákat vágunk belőlük. A tésztakorongokat sütőpapíros tepsibe helyezzük és 180 C fokra előmelegített sütőben 10-12 percg  sütjük addig, amíg a szélük kissé kezd megpirulni. Vigyázzunk, ne szárítsuk ki. A tepsiben hagyjuk kihűlni, dobozban sokáig tárolható omlós, ízletes süteményeket kapunk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése