2020. május 8., péntek

Nyers gluténmentes kókuszos-mákos torta


Hozzávalók egy 18 cm átmérőjű tortához:
1. réteg:
15 dkg mag nélküli datolya
10-12 dkg kókuszreszelék

2. réteg:
15 dkg mag nélküli datolya
18-20 dkg darált mák
5 dkg kesudió
1/2 citrom reszelt héja és kifacsart leve leve

3. réteg:
20 dkg kesudió
1 dl kókusztejszín
1 citrom reszelt héja és kifacsart leve
2-3 kanál agavé szirup
5 dkg kókuszliszt (+ - 1-2 dkg)



A datolyát és a kesudiót fövő vízzel leforrázzuk, a lében hagyjuk kihűlni, majd  leszűrjük.
Minden réteghez a hozzávalókat késes aprítóban jól megdaráljuk és ősszekeverjük. Rétegenként belenyomkodjuk a sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába, majd a hűtőbe helyezzük pár órára, amíg a torta jól megdermed.
Ha darálás közben a masszát túl hígnak találjuk, adjunk még hozzá kókuszt vagy mákot, ha túl sűrűnek, akkor áztatólevet vagy kókusztejszínt. Hűlés közben a rétegek megszilárdulnak, vigyázzunk ne legyn túl tömör.  Az édességét tetszés szerint beállíthatjuk az agavé sziruppal.

Nagyon laktató, egészséges desszert, ahhoz, hogy jól lakjunk elég egy vékonyka szelet is.
A receptet innen hoztam. Köszönöm szépen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése