Íme ismét egy blogkóstolás, most épp a játék háziasszonytól, Veától választhattam receptet. Nem keresgéltem sokat, hisz egyből megtaláltam a befutót: borkrémes ananásztortát. Szerencsére volt itthon finom, édes rozé borom, ebből készítettem el ezt a nagyon különlegesen ízletes desszertet. A közelgő húsvéti ünnepekre egy tökéletes desszert lehet.
Hozzávalók 24 cm tortaformához:
A piskótához:
3 db tojás
3 kanál cukor
3 kanál liszt (rizsliszt)
pár csepp citromlé
A krémhez:
5 lap zselatin (10 g)
3 dl bor (most rozé)
1 dl ananászkonerv lé
1 csomag főzhető tejszín ízű pudingpor
3-4 kanál cukor
4 dl tejszín
A tetejére:
1 ananászkonzerv gyümölcse
3 dl bor
1 dl ananászkonzerv lé
2 kanál cukor
12 g színtelen tortazselé
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, később a liszttel, majd lazán beleforgatjuk a citromlével keményre felvert tojásfehérjéhez. Sütőpapírral kibélelt kapcsos tortaformában 180 C fokon rózsaszínűre sütjük (tűpróba). Kivesszük a formából, kihűtjük és ismét körékapcsoljuk a tortaforma karimáját.
A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
A bort felforraljuk, a pudingport összekeverjük az ananászlével és a cukorral, majd hozzáöntjük a forró bort. Kevergetve lassú tűz fölött besűrítjük, majd hozzáadjuk a kicsavart zselatinlapokat.
Langyosra hűtjük és összekeverjük a keményre felvert tejszínnel.
Az elkészített krémet a piskótára simítjuk, 1 órát hűtőben dermesztjük.
Az ananászkonzerv lébe áztatjuk a tortazselét, a bort felforraljuk, majd összekeverjük.
Kirakjuk a lecsöpögtetett ananásszal és leöntjük a kihűlt zselével.
Különleges torta különleges alkalomra! :)
VálaszTörlésIgencsak finom torta ez :-)
TörlésHű, nagyon jól néz ki! :)
VálaszTörlésKöszi Dina :-)
Törlés