A receptet Citromhabtól választottam, ez a recept megjelent a Kifőztük online magazin februári számában.
A tésztához
60 dkg liszt
2 dkg cukor
1 kk só
1 tojás
2 dkg vaj
4 dl tej
3 dkg friss
élesztő
A mázhoz
0,9 dl
langyos víz
8 dkg
rizsliszt
1
csomag (7 g) szárított élesztő
1 evőkanál
cukor
1 csapott
kávéskanál só
1 evőkanál
olaj
A tésztához 2 dl langyos, picit cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval kelt tésztát dagasztunk. Lefedve langyos helyen kb 1 óra alatt duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát finoman átgyúrjuk, majd ismét duplájára kelesztjük.
A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat legalább egy fél órával a felhasználás előtt.
A megkelt tésztát 8 egyforma darabra vágjuk, mindegyikből kis zsemléket formázunk, majd sütőpapíros tepsiben egymástól tisztes távolságra további 30 percet kelesztjük.
Félidőben megkenjük a rizslisztes mázzal, majd 200 C fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük őket.
Kívül ropogós, belül foszlós, puha zsemlék lesznek.
Nagyon szép lett! :)
VálaszTörlésHol kaptál rizslisztet? Hetek óta keresem, de sikertelenül.
Bármelyik kolozsvári nagyáruházban kapható.
TörlésÉn is nagyáruházakban kerestem, de biztosan nem jó helyen.;) Hétvégén teszek még egy próbát. Köszi. :)
Törlés