2014. június 26., csütörtök

Kakaós madeleine és Szakácsmustra


A Szakácsmustrán Dinánál most Rachel Allentől kellett sütni-főzni. Kiválasztottam több receptet, de végül is e mellett a remek madeleine mellett döntöttem s nem is bántam meg.

Hozzávalók:
5 dkg puha vaj
5 dkg liszt
1 tojás
5 dkg cukor
1 evőkanál kakaópor
1/2 kiskanál sütőpor
1 kiskanál vanília kivonat
porcukor a szóráshoz

Az elkészítése roppant egyszerű: mixerrel habos-fehérre keverjük a tojást a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát és az összekevert száraz összetevőket. 180 C fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük a madeleine formába kanalazott masszát. 
Még melegen kiborítjuk  és megszórjuk porcukorral. Aki szereti az bemártogathatja a végüket olvasztott fehér csokoládéba.
Vigyázzunk, ne töltsük túl a formákat, hisz a sütemény a duplájára nő. Arra is figyeljünk, hogy ne süssük túl a kis "kagylóinkat", mert akkor szárazak lesznek.
Nagyon gyors, nagyon finom aprósütemény, javasolom, hogy egyből dupla mennyiséggel kezdjetek. Nekem 15 darab madeleine lett ebből az adagból.
Rachel Allen, a recepted nagyon jó, nem csalódtam benned.


2 megjegyzés: