2014. június 13., péntek

Ropogós sült kalmárkarikák fokhagymás paradicsomszósszal



Hozzávalók:
50 dkg kalmárgyűrű
5 dl tej

bors
3-4 kanál liszt
1 tojás
olaj a sütéshez

A szószhoz:
2-3 kanál olaj
1 fej hagyma 
3-4 paradicsom 
1 csípős paprika
2-3 cikk fokhagyma
só, bors, cukor, ecet

A tálaláshoz:
citrom

A kalmárkarikákat tejbe áztatjuk legalább 1-2 órára.

Az olajban megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zúzott fokhagymát, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és csípős paprikát, majd 5-6 percet főzzük. Közben sózzuk, borsozzuk, kevés cukorral és ecettel ízesítjük, majd botmixerrel pürésítjük.
A kalmárkarikákat jó alaposan lecsöpögtetjük, beleforgatjuk a felvert és sózott tojásba, majd meghempergetjük az ugyancsak megsózott, borsozott lisztbe.
Bő, forró olajban 3 perc alatt pirosra sütjük, papírszalvétára szedjük, majd a paradicsomszószba mártogatva, citromlével meglocsolva fogyasztjuk.


Habár ez az étel tökéletesre sikeredett, sajnos rá kellett jöjjek a sokadik próbálkozás után, hogy a szervezetem nem bírja  a tenger gyümölcseit. Jól belakmároztam ebből az ízletes ételből: utoljára!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése