Frank Júlia receptje!
Hozzávalók:
1 kg főtt burgonya
20 dkg tepertő
2 tojás
2 dl joghurt (vagy tejföl)
1 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
2 kk mustár
szerecsendió
só
bors
1 ek vaj
1 ek zsemlemorzsa (lehet GM is)
a tetejére opcionálisan reszelt sajt vagy metélőhagyma
Kivajazunk egy tűzálló edényt és beszórjuk zsemlemorzsával.
A főtt burgonyát meghámozzuk és karikára vágva elterítjük az edény aljában.
A tepertőt apróra vágjuk vagy ledaráljuk és rászórjuk a burgonyára.
A joghurtot összekeverjük a tojásokkal, az apróra vágott hagymával, a finomra reszelt fokhagymával, a mustárral, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük majd ráöntjük a tepertős krumplira.
Megszórhatjuk reszelt sajttal vagy vágott metélőhagymával.
180 C fokon rózsaszínűre sütjük (kb 30 perc).
Igen finom egytálétel, a tojásos rakott krumpli húsos változata lehet.
Hozzávalók:
1 kg főtt burgonya
20 dkg tepertő
2 tojás
2 dl joghurt (vagy tejföl)
1 fej hagyma
2 cikk fokhagyma
2 kk mustár
szerecsendió
só
bors
1 ek vaj
1 ek zsemlemorzsa (lehet GM is)
a tetejére opcionálisan reszelt sajt vagy metélőhagyma
Kivajazunk egy tűzálló edényt és beszórjuk zsemlemorzsával.
A főtt burgonyát meghámozzuk és karikára vágva elterítjük az edény aljában.
A tepertőt apróra vágjuk vagy ledaráljuk és rászórjuk a burgonyára.
A joghurtot összekeverjük a tojásokkal, az apróra vágott hagymával, a finomra reszelt fokhagymával, a mustárral, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük majd ráöntjük a tepertős krumplira.
Megszórhatjuk reszelt sajttal vagy vágott metélőhagymával.
180 C fokon rózsaszínűre sütjük (kb 30 perc).
Igen finom egytálétel, a tojásos rakott krumpli húsos változata lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése