Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
A töltelékhez:
50 dkg ricotta
1 tojás
10 dkg cukor
1 narancs héja
10 dkg mazsola
3-4 kanál kekszmorzsa
Kenéshez és a tetejére:
10 dkg olvasztott vaj
3-4 dkg barna cukor
A lapokat szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, kicsomagoljuk, de végig letakarjuk az elkészítés alatt egy nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.
A ricottát habosra keverjük a többi hozzávalókkal.
Egy tésztalapot zsírpapírra fektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, ráterítünk még egy lapot, ismét vaj majd egy harmadik lap és vaj következik.
A megvajazott lapokat három hosszú, egyenlő széles csíkra vagjuk egy éles késsel. Mindegyik tésztacsík szélére egy-egy kanál tölteléket teszünk, majd háromszög alakra csomagoljuk őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a háromszögeket, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukorral, majd 180 C fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük (15-20 perc).
Nagyon gyorsan elkészíthető, finom sütemény!
1 csomag leveles tészta
A töltelékhez:
50 dkg ricotta
1 tojás
10 dkg cukor
1 narancs héja
10 dkg mazsola
3-4 kanál kekszmorzsa
Kenéshez és a tetejére:
10 dkg olvasztott vaj
3-4 dkg barna cukor
A lapokat szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, kicsomagoljuk, de végig letakarjuk az elkészítés alatt egy nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.
A ricottát habosra keverjük a többi hozzávalókkal.
Egy tésztalapot zsírpapírra fektetünk, megkenjük olvasztott vajjal, ráterítünk még egy lapot, ismét vaj majd egy harmadik lap és vaj következik.
A megvajazott lapokat három hosszú, egyenlő széles csíkra vagjuk egy éles késsel. Mindegyik tésztacsík szélére egy-egy kanál tölteléket teszünk, majd háromszög alakra csomagoljuk őket.
Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük a háromszögeket, megkenjük olvasztott vajjal, megszórjuk cukorral, majd 180 C fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük (15-20 perc).
Nagyon gyorsan elkészíthető, finom sütemény!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése