2015. június 7., vasárnap

Zabkorpás tehéntúrógombóc mandulabundában

Tehéntúrós gombóc egészségesebb változata.
Hozzávalók 16 darabhoz:
40 dkg sovány tehéntúró (312 kcal)
10 dkg zabkorpa (314 kcal)- GM
2 egész tojás (177 kcal)
csipet só
Hempergetéshez:
6 dkg pirított, darabosra őrölt mandula (374 kcal)
 Összesen 1177 kcal, 1 db 74 kcal. 


A tehéntúrót habosra keverjük a tojásokkal, a sóval, majd a zabkorpával. Egy órát hideg helyen pihentetjük, majd vizes kézzel gombócokat formálunk a masszából. 
Sós, lobogó vízbe dobjuk a gombóckákat, majd amikor a víz ismét felforr a lángot takarékra fogjuk és 8-10 perc alatt készre főzzük.
A pirított mandulába forgatjuk őket, tetszés szerint adhatunk hozzá gyümölcspürét is.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése