2015. május 31., vasárnap

TÚRÓS BATYU

A tészta hozzávalóit megtaláljátok a foszlós kalács receptemnél. 

A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat:




40 dkg friss tehéntúró
10 dkg cukor
1 citrom héja
10 dkg aszalt gyümölcs 
(füge, narancshéj, ananász, mazsola stb)
1 tojás
2 kanál zsemlemorzsa

A tetejére:
1 tojás
porcukor

A tészta hozzávalóit alaposan összedagasztjuk és 1 óra kelesztés után kissé átgyúrjuk majd két részre osztjuk.  Fél cm vastagságúra nyújtjuk  és mindkét lapot kilenc négyzetre vágjuk.
Mindegyik négyzet közepére teszünk egy púpozott kiskanál tölteléket, összefogjuk  a tészta négy sarkát s a csúcsot picit meg is csavarjuk, hogy ne bomoljon szét sülés közben.
A batyukat  meleg helyen még 15-20 percet kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással, sütőpapíros tepsiben, 180 C fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése