A tészta hozzávalóit megtaláljátok a foszlós kalács receptemnél.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat:
40 dkg friss tehéntúró
10 dkg cukor
1 citrom héja
10 dkg aszalt gyümölcs
(füge, narancshéj, ananász, mazsola stb)
1 tojás
2 kanál zsemlemorzsa
A tetejére:
1 tojás
porcukor
A tészta hozzávalóit alaposan összedagasztjuk és 1 óra kelesztés után kissé átgyúrjuk majd két részre osztjuk. Fél cm vastagságúra nyújtjuk és mindkét lapot kilenc négyzetre vágjuk.
Mindegyik négyzet közepére teszünk egy púpozott kiskanál tölteléket, összefogjuk a tészta négy sarkát s a csúcsot picit meg is csavarjuk, hogy ne bomoljon szét sülés közben.
A batyukat meleg helyen még 15-20 percet kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással, sütőpapíros tepsiben, 180 C fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat:
40 dkg friss tehéntúró
10 dkg cukor
1 citrom héja
10 dkg aszalt gyümölcs
(füge, narancshéj, ananász, mazsola stb)
1 tojás
2 kanál zsemlemorzsa
A tetejére:
1 tojás
porcukor
A tészta hozzávalóit alaposan összedagasztjuk és 1 óra kelesztés után kissé átgyúrjuk majd két részre osztjuk. Fél cm vastagságúra nyújtjuk és mindkét lapot kilenc négyzetre vágjuk.
Mindegyik négyzet közepére teszünk egy púpozott kiskanál tölteléket, összefogjuk a tészta négy sarkát s a csúcsot picit meg is csavarjuk, hogy ne bomoljon szét sülés közben.
A batyukat meleg helyen még 15-20 percet kelesztjük, majd megkenjük felvert tojással, sütőpapíros tepsiben, 180 C fokra előmelegített sütőben szép rózsaszínűre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése