Ez a sütemény Stahl Judit Gyors édességek könyvéből származik és a Szakácsmustra virtuális gasztrojátékra készítettem, amit ez alkalommal Vöröskaktusz vezet.
Hozzávalók:
10 dkg olvasztott, langyos vaj
10 dkg liszt
10 dkg cukor
1 csipet só
2 tojás
1 citrom reszelt héja
A tojásokat, a cukrot és a citromhéjat habosra keverjük a robotgéppel addig, amíg a massza szinte a duplájára nő és kifehéredik. Akkor lapáttal hozzávegyítjük a lisztet, a sót majd hozzáadjuk a langyos vajat is. 10 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Amíg hűl előmelegítjük a sütőt 190 C fokra, a szilikonos madeleineformát pedig tepsibe helyezzük, hogy ne billegjen.
A tésztából kanál segítségével háromnegyedig töltjük a horpadásokat, majd 10-15 perc alatt készre sütjük. Vigyázat, hamar megégnek!
Amíg az első adag sül, addig a többi tésztamasszát a hűtőben
tartjuk.
18 darab lesz ebből a mennyiségből.
Igen finom teasütemény, délutáni kávé vagy reggeli pohár tej mellé kiváló kísérő.
Már többször elkészítettem és nagyon szeretjük
VálaszTörlés