2015. május 21., csütörtök

Aszaltszilvás, fahéjas bárány Marokkó style



Hozzávalók:
1 kg bárányhús
2 nagy fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
2-3 kanál olíva olaj
1 kk őrölt római kömény
1 kk gyömbérpor
1 kk pirospaprika (lehet csípős is)
1 kk kurkuma
1 rúd fahéj 

bors
3 dl húsalaplé
15-20 dkg magozott aszalt szilva
1 kk méz
1 kk őrölt fahéj
2 dl víz 


A húst megtakarítjuk a faggyús, kövérebb részektől majd 4X4 cm-es kockákra vágjuk. Én most combot használtam, de lehet csontosabb részekből is készíteni.
A hagymát apróra vágjuk, majd megdinszteljük az olajban. Amikor már üvegesre puhult rászórjuk a fokhagymát és pár perc múlva hozzáadjuk a fűszereket  is, majd kissé tovább pirítjuk.
Rátesszük a húst, felöntjük az alaplével és felforraljuk. Ha tajine-ban készítjük most betehetjük a sütőbe a tetővel, ha nem akkor lefedve tovább forralhatjuk a lángon is. Ha szükséges pótoljuk az elfőtt folyadékot.
Közben a szilvára öntjük a vizet, a fahéjat, a mézet és 5 percig forraljuk.
Amikor a hús majdnem kész ráöntjük a mézes szilvaszemeket és készre pároljuk.
Ezzel a recepttel jelentkeztem Ani, "A parókia konyhájából" blog írójának a húsvéti játékára, ami bárányhússal készült recepteket gyűjt egy csokorba. 

 

4 megjegyzés: