2013. március 14., csütörtök

BANANA BREAD CITROMMÁZZAL

Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
15 dkg barnacukor
4 tojás
5-6 banán
2 dl tejföl
15 dkg olvasztott vaj
10 dkg gorombára vágott dió
10 dkg aprított csokoládé
2 sütőpor
1 kiskanál fahéj
A mázhoz:
15 dkg porcukor
1 lime leve
 
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a diót, a csokoládét, a fahéjat.
A banánokat pár órára csonttá fagyasztjuk, készítés előtt 2 órával kivesszük a fagyasztóból és szobahőmérsékleten felolvasztjuk. Erre  (a másnak talán furcsának és feleslegesnek tűnő procedurára) azért van szükség, mert sokkal édesebb és teljesen pépes lesz tőle a banán.
A kiolvadt banánt habosra keverjük a tojásokkal, a tejföllel, az olvasztott vajjal   és ráöntjük a lisztes keverékre. Fakanállal, gyors mozdulatokkal összekeverjük az egészet és hosszúkás kalács (vagy bármilyen más) formákba öntjük.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, langyosra hűtjük és bevonjuk a citrommázzal.
A mázhoz a porcukrot elkeverjük a lime levével, tejfölszerű sűrűségű kell legyen. Ha szükséges tegyünk még hozzá limelevet.

 
 

2 megjegyzés:

  1. A lányom nagyon szereti a banános sütiket, elég gyakran készítek neki. Én annyira nem rajongok érte, de persze mindig megkóstolom:)

    Sok sok boldog szülinapot még neked!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves szavaidat! Te is fagyasztod a banánt?

      Törlés