Hozzávalók:
1 konzerv csicseriborsó (425 gr)
3 evőkanál tahini (szezámmag paszta)
0,5 dl olívaolaj
1 citrom leve
fél csokor zöldpetrezselyem
1-2 cikk fokhagyma
1-2 db chilipaprika
só
bors
A konzerv csicseriborsót lecsepegtetjük, de a levéből felfogunk valamennyit, ha a humusz túl vastag és száraz lesz, akkor ebből a léből keverhetünk hozzá.
A hozzávalókat mixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítjük.
1 cutie de naut (425 g)
2-3 linguri de tahini (pasta de susan)
50 ml ulei de masline
1-2 catei de usturoi
chili dupa gust
zeama de lamaie
sare, piper
patrunjel tocat dupa gust (se poate omite)
Se scurge nautul de apa, se pun toate ingredientele in blender si se paseaza bine. Daca este prea groasa compozitia mai putem pune din zeama de la conserva, din acest motiv sa avem grija sa nu o aruncam de la inceput. Condimentam cu sare-piper si lamaie.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése