Hozzávalók 4 adaghoz:
10 dkg keksz
5 dkg vaj
20 dkg mascarpone
2 dl tejszín
2 kanál cukor
2 kanál méz
1 kis fej sárgadinnye
4 kiskanál savanykás lekvár
A kekszet apróra törjük-morzsoljuk, majd serpenyőben megpirítjuk a vajjal, majd kihűtjük.
A dinnyét kettévágjuk, a magját kikaparjuk, a dinnyehús felét apró kockára vágjuk, a többit a mézzel robotgépben péppé zúzzuk.
A mascarponét habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt, tovább verjük amíg megnő a krém térfogata és megkeményszik, majd beletesszük a dinnyepépet is és legvégül belekeverjük a dinnyekockákat is.
A poharak aljára kekszmorzsát szórunk, krémet kanalazunk bele, majd megszórjuk a maradék morzsával. Egy kiskanál savanykás lekvárral koronázzuk meg, behűtve fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése