Hozzávalók:
A sülthöz:
1 nagy csülök
1 kanál zsír
2 fej fokhagyma
1 fej vöröshagyma
2 dl vörösbor
1 kanál mustár
1 kanál méz
só
bors
A csülök bőrét beirdaljuk, tepsibe fektetjük, mellétesszük a megtisztított, kettévágott hagymát és az egészben hagyott fokhagymákat. Rákenjük a zsírt, sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a bort és fólia alatt sütőben puhára pároljuk.
A fóliát levesszük róla, megkenjük a mustárral összekevert mézzel és ropogósra sütjük.
A csülköt kivesszük a tepsiből, a fennmaradó lébe beleturmixoljuk a sült hagymát és a héjából kinyomkodott sült fokhagymagerezdeket, majd pár percig forraljuk a szószt. Ha szükséges, a folyadékot kevés vízzel pótoljuk.
A káposztasaláta a Kifőztük áprilisi számából való, fantasztikusan egyszerű és finom, nem győztem enni....Csípőstől tartozkodóknak is bátran ajánlom!
Hozzávalók:
50 dkg gyalult káposzta
2 db sárgarépa
4 kanál ecet
2 kanál cukor
4 kanál víz
2 kanál csípős paprikapaszta
só
bors
A gyalult káposztát lesózzuk, hozzáadjuk a reszelő nagy lyukán lereszelt sárgarépát, borsozzuk és ráöntjük az ecetből, cukorból, vízből és csípőspaprika pasztából összeállított öntetet. Hideg helyen zárt edényben legalább pár órát hűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése