Ismét játszunk és játékosan főzünk, ezúttal a Napfény és Fűszer
blogjáról készítettem el ezt a csodafinom cseresznyetortát.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortához
A piskótához:
4 tojás
4 kanál cukor
2 kanál liszt
1 kanál étkezési keményítő
1 kanál kakaó
A krémhez:
4 dl sűrű joghurt
4 dl tejszín
6-7 kanál porcukor
2 kanál zselatin (20 gr)
1 citrom héja
50 dkg magozott cseresznye
A tetejére:
25 dkg magozott cseresznye
1 kanál zselatin
2,5 dl cseresznyeszirup
A piskótára:
2 dl cseresznyeszirup
A sziruphoz:
a receptben szereplő cseresznye
20 dkg cukor
Először elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a kakaóval, hozzáadjuk a keményítőt, a lisztet, majd könnyedén belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A cseresznyét megszórjuk cukorral, majd több óra pihentetés után alaposan leszűrjük. A cseresznyelevet a megfelelő mennyiség eléréséig vízzel hígítjuk.
A krémhez elkeverjük a joghurtot a zselatinnal, a cukorral és a citromhéjjal, majd felmelegítjük (vigyázzunk, ne forrjon).
A tejszínt kemény habbá verjük és a lecsepegtetett cseresznyével együtt lazán a langyosra hűlt joghurtba keverjük
A piskótalapot hurkapálcával megszurkáljuk (hogy be tudja szívni a finom szirupot), meglocsoljuk a cseresznyesziruppal, majd beborítjuk a tejszínes-csersznyés joghurttal.
Pár órára hűtőbe tesszük, amjd beborítjuk a maradék cseresznyével.
A zselatint elkeverjük a sziruppal, felmelegítjük, langyosra hűtjük, majd bevonjuk vele a tortát.
blogjáról készítettem el ezt a csodafinom cseresznyetortát.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortához
A piskótához:
4 tojás
4 kanál cukor
2 kanál liszt
1 kanál étkezési keményítő
1 kanál kakaó
A krémhez:
4 dl sűrű joghurt
4 dl tejszín
6-7 kanál porcukor
2 kanál zselatin (20 gr)
1 citrom héja
50 dkg magozott cseresznye
A tetejére:
25 dkg magozott cseresznye
1 kanál zselatin
2,5 dl cseresznyeszirup
A piskótára:
2 dl cseresznyeszirup
A sziruphoz:
a receptben szereplő cseresznye
20 dkg cukor
Először elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és a kakaóval, hozzáadjuk a keményítőt, a lisztet, majd könnyedén belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A cseresznyét megszórjuk cukorral, majd több óra pihentetés után alaposan leszűrjük. A cseresznyelevet a megfelelő mennyiség eléréséig vízzel hígítjuk.
A krémhez elkeverjük a joghurtot a zselatinnal, a cukorral és a citromhéjjal, majd felmelegítjük (vigyázzunk, ne forrjon).
A tejszínt kemény habbá verjük és a lecsepegtetett cseresznyével együtt lazán a langyosra hűlt joghurtba keverjük
A piskótalapot hurkapálcával megszurkáljuk (hogy be tudja szívni a finom szirupot), meglocsoljuk a cseresznyesziruppal, majd beborítjuk a tejszínes-csersznyés joghurttal.
Pár órára hűtőbe tesszük, amjd beborítjuk a maradék cseresznyével.
A zselatint elkeverjük a sziruppal, felmelegítjük, langyosra hűtjük, majd bevonjuk vele a tortát.
Örülök,hogy találtál kedvedre valót :) Na és hogy van még cseresznye..az külön szuper :)
VálaszTörlésEzt már jó pár hete megsütöttem, nagyon-nagyon finomra sikerült :-)
TörlésGyönyörű, kívánatos!
VálaszTörlésKöszönöm, Marisz :-)
VálaszTörlés