2013. augusztus 9., péntek

JOGHURTOS CSERESZNYETORTA - blogkóstoló 10

Ismét játszunk és játékosan főzünk, ezúttal a  Napfény és Fűszer
blogjáról készítettem el ezt  a csodafinom cseresznyetortát.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű tortához
A piskótához:

4 tojás
4 kanál cukor
2 kanál liszt
1 kanál étkezési keményítő
1 kanál kakaó

A krémhez:
4 dl sűrű joghurt
4 dl tejszín
6-7 kanál porcukor
2 kanál zselatin (20 gr)
1 citrom héja
50 dkg magozott cseresznye

 

A tetejére:
25 dkg magozott cseresznye
1 kanál zselatin
2,5 dl cseresznyeszirup

A piskótára:
2 dl cseresznyeszirup

A sziruphoz: 
a receptben szereplő cseresznye
20 dkg cukor

Először elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral és  a kakaóval, hozzáadjuk a keményítőt, a lisztet, majd könnyedén belekeverjük a kemény habbá vert tojás fehérjét. Sütőpapírral kibélelt tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A cseresznyét megszórjuk cukorral, majd több óra pihentetés után alaposan leszűrjük. A cseresznyelevet a megfelelő mennyiség eléréséig vízzel hígítjuk.
A krémhez elkeverjük a joghurtot a zselatinnal, a cukorral és a citromhéjjal, majd felmelegítjük (vigyázzunk, ne forrjon). 
 A tejszínt kemény habbá verjük és a lecsepegtetett cseresznyével együtt lazán a langyosra hűlt joghurtba keverjük
A piskótalapot hurkapálcával megszurkáljuk (hogy be tudja szívni a finom szirupot), meglocsoljuk a cseresznyesziruppal, majd beborítjuk a tejszínes-csersznyés joghurttal.
Pár órára hűtőbe tesszük, amjd beborítjuk a maradék cseresznyével.
A zselatint elkeverjük  a sziruppal, felmelegítjük, langyosra hűtjük, majd bevonjuk vele  a tortát.







4 megjegyzés:

  1. Örülök,hogy találtál kedvedre valót :) Na és hogy van még cseresznye..az külön szuper :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt már jó pár hete megsütöttem, nagyon-nagyon finomra sikerült :-)

      Törlés