2013. augusztus 15., csütörtök

SZALÁMIS KIFLIK

Ortodox Húsvétra készítettem Ankucának és családjának.

Hozzávalók:
40 dkg liszt
10 dkg vaj
2 tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1/2 kanál só
1/2 kiskanál cukor

A töltelékhez:
30 dkg finom szalámi

A tetejére:
1 tojás
3-4 kanál lenmag
 
A langyos tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, beleszórjuk a cukrot és felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, az olvasztott, langyos vajat és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle az élesztős tejjel.
Tiszta konyharuhával letakarjuk és 30 percet kelesztjük
Kinyújtjuk 1,5 cm vastagra és összehajtogatjuk: fentről le, balról jobbra.
Tovább kelesztjük 15 percet, ismét nyújtjuk, hajtogatjuk, ismét 15 perc kelesztés, ismét nyújtás, hajtogatás.
Végezetül nagyobb tojásnyi darabokra  vágjuk és mindegyik tésztagömböt kerekre, vékonyra nyújtjuk. Minden karikát 8 szeletre vágjuk, mogyorónyi darált szalámit teszünk rá és kívülről befele kifli formára felcsavarjuk.
Szépen, katonásan egymás mellé sütőpapíros tepsibe helyezzük, még 10 percet kelesztjük, megkenjük a felvert tojással és megszórjuk  lenmaggal.
Pirosra sütjük!   
 

2 megjegyzés:

  1. Már sok mindennel töltöttem kifliket, de szalámival még nem. Finom lehet nagyon! :)

    Szép kis csinosak lettek a kiflik. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Ha finom a szalámi, finom lesz a kifli is.

      Törlés