Nem tehetek róla, ahányszor stangliról van szó mindig az az ismerős jut eszembe, aki a világ legtermészetesebb őszinte naivságával spanglinak nevezte a sós rudacskákat.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg vaj
2 dl tejföl
1 kiskanál só
1 tojás
2 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
A tetejére:
1 tojás
só
köménymag, pirított szezámmag, lenmag tetszés szerint
A tejfölt meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztbe beledolgozzuk a vajat, a sót, a tojást, majd a kissé felfutott élesztős tejfölt. Rugalmas, sima cipóvá gyúrjuk. Ha szükséges, adhatunk még hozzá tejfölt.
45 percet kelesztjük letakarva, majd kissé átgyúrjuk, 4-5 mm vastagra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. Megkenjük felvert, picit sózott tojással, megszórjuk a magvakkal és rózsaszínűre sütjük.
A leges-leg finomabb hideg tejjel, de természetesen sör mellé, bor mellé is ízletes kísérő lehet.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
15 dkg vaj
2 dl tejföl
1 kiskanál só
1 tojás
2 dkg élesztő
1 kiskanál cukor
A tetejére:
1 tojás
só
köménymag, pirított szezámmag, lenmag tetszés szerint
A tejfölt meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztbe beledolgozzuk a vajat, a sót, a tojást, majd a kissé felfutott élesztős tejfölt. Rugalmas, sima cipóvá gyúrjuk. Ha szükséges, adhatunk még hozzá tejfölt.
45 percet kelesztjük letakarva, majd kissé átgyúrjuk, 4-5 mm vastagra nyújtjuk és csíkokra vágjuk. Megkenjük felvert, picit sózott tojással, megszórjuk a magvakkal és rózsaszínűre sütjük.
A leges-leg finomabb hideg tejjel, de természetesen sör mellé, bor mellé is ízletes kísérő lehet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése