K. Ildikótól immár ez a második recept, amit feltöltök a blogra. Nagy sikert aratott, megismétlendő sós sütemény, gyorsan elkészíthető, olcsó finomság. Bátran ajánlom bárkinek.
Ezzel a recepttel nevezek a S.A.D. 19. fordulójára, Szofika kiírásában.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
7,5 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
1 sütőpor
6 dkg mák
1,7 dl tejföl
1,5 kiskanál só
A tetejére:
1 tojás fehérje
szezámmag
mák
(én most amarántmagot is használtam)
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük lazán felvert tojásfehérjével, megszórjuk a magvakkal, majd ujjnyi széles, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük, 180 C fokra előmelegített sütőben rózsaszín-pirosra sütjük, hálás kosztosoknak tálaljuk.
Ezzel a recepttel nevezek a S.A.D. 19. fordulójára, Szofika kiírásában.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
20 dkg vaj
7,5 dkg reszelt sajt
1 tojás sárgája
1 sütőpor
6 dkg mák
1,7 dl tejföl
1,5 kiskanál só
A tetejére:
1 tojás fehérje
szezámmag
mák
(én most amarántmagot is használtam)
A hozzávalókat összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, megkenjük lazán felvert tojásfehérjével, megszórjuk a magvakkal, majd ujjnyi széles, 8-10 cm hosszú rudacskákra vágjuk.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük, 180 C fokra előmelegített sütőben rózsaszín-pirosra sütjük, hálás kosztosoknak tálaljuk.
Nézzétek, a levelekből csavart csokor is K. Ildikó műve. Köszönöm!
A kreatív! :) Ez a mákos rúd érdekes sütemény, szerintem ki is próbálom, mert szeretjük a mákot (is)!
VálaszTörlésFinom volt, sokan ették és elégedettek voltak vele :-)
Törlés