2013. október 5., szombat

VÖRÖSBOROS ŐZPÖRKÖLT PULISZKÁVAL

Ajándékba kaptam egy szép darab őzhúst. Hosszas tépelődés után úgy gondoltam, hogy szaftosan, vörösborba fojtottan fogom elkészíteni. Nagyon finom lett, mellé puliszkát főztem.

Hozzávalók:

1 kg szín őzhús
2 fej vöröshagyma
1 db kápiapaprika
2 nagyobb sárgarépa
pár szál szárított hiribegomba
2-3 kanál olaj

bors
3-4 dl jó minőségű vörösbor

A hagymát felkockázzuk és üvegesre dinszteljük az olajon. Félidőben hozzáadjuk az ugyancsak apróra vágott kápiát, majd a kockára vágott őzhúst.
Sózzuk, borsozzuk, kevergetve pároljuk s felváltva öntögetünk hozzá bort és vizet.
Az őz hosszú főzési időt igényel, amikor már puhulni kezd hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, belemorzsoljuk a szárított gombát és készre főzzük.
Puliszkával tálaljuk, vörösbort iszunk mellé.  


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése