Hozzávalók
A palacsintákhoz:
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
0,5 dl olaj
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez olaj
A töltelékhez:
5 dkg vaj
2 kanál liszt
5 dl tej
40 dkg főtt sonka
só, bors
chilizselé
A palacsinta összetevőit csomómentesre keverjük, majd 30 perc pihentetés után kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.
A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, kissé melegítjük, majd felöntjük a hideg tejjel. Folytonosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon a mártás. Pár percig főzzük, sózzuk, borsozzuk.
A sonkát ledaráljuk, beleszórjuk a bechamel mártásba, majd kissé kihűtjük.
Ezzel a finom, gyors töltelékkel töltjük meg, vagy rétegezzük le a palacsintákat. A sonkakrémre kenhetünk vékonyan chilizselét, vagy tormakrémet is.
Nagyon laktató sörkorcsolya!
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
0,5 dl olaj
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez olaj
A töltelékhez:
5 dkg vaj
2 kanál liszt
5 dl tej
40 dkg főtt sonka
só, bors
chilizselé
A palacsinta összetevőit csomómentesre keverjük, majd 30 perc pihentetés után kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.
A vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, kissé melegítjük, majd felöntjük a hideg tejjel. Folytonosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon a mártás. Pár percig főzzük, sózzuk, borsozzuk.
A sonkát ledaráljuk, beleszórjuk a bechamel mártásba, majd kissé kihűtjük.
Ezzel a finom, gyors töltelékkel töltjük meg, vagy rétegezzük le a palacsintákat. A sonkakrémre kenhetünk vékonyan chilizselét, vagy tormakrémet is.
Nagyon laktató sörkorcsolya!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése