Padlizsán másképpen, mint ahogy eddig ettük: szezámmag pasztával, tahinivel ízesítve.
Hozzávalók:
1 kg padlizsán
3-4 kanál olívaolaj
2 kanál tahini
2-3 cikk zúzott fokhagyma
só
bors
zöldpetrezselyem
1 citrom leve
A padlizsánt nyílt lángon megsütjük, megtisztítjuk, jól lecsöpögtetjük, majd pépesre daraboljuk.
Tálba tesszük és alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval.
A padlizsán a nyílt lángtól finom, füstös ízt kölcsönöz, a tahini pedig egzotikus aromát ad ennek az ételnek. Friss házi kenyérrel fogyasztva, egy pohár hideg sörrel leöblítve mennyei vacsora lehet.
Lehet, hogy nekivágok - sok éves várakozás után -
VálaszTörlésNem kell annyit lacafacázni vele, egy-kettőre megvan, maximális siker
TörlésMennyei finomság!
VálaszTörlésAz :-)
Törlés