2014. február 3., hétfő

Édesköményes húsos tészta


Nemrég ismerkedtem meg az édeskömény ízével, elvarázsolt, megfogott, magával ragadott :-) .
Hozzávalók:
50 dkg darált borjúhús
1 nagy fej hagyma
2 fej édeskömény
5 dkg vaj
2 kanál olaj
3 dl tejszín

bors
50 dkg száraztészta
A tálaláshoz:
reszelt parmezán

A hagymát és az édesköményt felvágjuk és megdinszteljük az olaj és vaj keverékében. Rádobjuk a darált húst és gyakori kevergetés mellett morzsásra pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk.
Ha szükséges még felöntjük 2-3 kanál vízzel és tovább főzzük. Ha a hús teljesen megfőtt ráöntjük a tejszínt, egyet rottyantunk rajta és a közben kifőtt tésztával tálaljuk.
Az édeskömény ánizsos aromája miatt nem éreztem szükségét egyéb fűszernek, garantáltan nagyon finom lett.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése