Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
A tésztához:
25 dkg kekszmorzsa
1 jó marék pirított mandula
10 dkg vaj
A krémhez:
25 dkg natúr krémtúró
25 dkg mascarpone
10 dkg cukor
1 ananászkonzerv
2 csapott kanál zselatin
2 dl tejszín
A kekszmorzsához vegyítjük a gorombára darált mandulát, majd leöntjük a megolvasztott vajjal és alaposan összekeverjük.
Egy kapcsos 24 cm átmérújű tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, beleszórjuk a vajas kekszmorzsalékot és jó alaposan lenyomkodjuk.
15 perc alatt, 180 C fokon ropogósra sütjük, majd kihűtjük.
Az ananászt leszűrjük, a levét felfogjuk, az gyümölcsöt felkockázzuk, ha szükéges.
A gyümölcsléhez adunk még 4 kanál vizet, belekeverjük a zselatint, majd lassú tűzön felforrósítjuk (vigyázat, ne forrjon).
A tejszínt keményre verjük.
A túrókat habosra keverjük a cukorral, hozzáöntjük a közben langyosra hűlt zselatinos ananászlevet, majd könnyedén beleforgatjuk a tejszínhabot és az ananászdarabkákat. A krémet 10 percre hidegre tesszük, majd belesimítjuk a tortaformába.
Legalább 4-5 órát hidegen tartjuk, majd a szélét éles késsel körbelazítjuk és tálra csúsztatjuk a tortát.
Pillekönnyű, ízletes, ezzel nem lehet melléfogni, bármilyen eseményen megállja a helyét.
Csodaszép! Nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésJajjj, ez nagyon finomr sikeredett.
Törlés