Blogkóstoló 14, Konyhalál kiírásában: egy általa kisorsolt blogból kell elkészítsek egy ételt. Ebben a fordulóban Csigabige kuckója lett a nekem szánt blog, tőle mi mást készíthettem volna, mint fánkot, méghozzá forgácsfánkot.
Mivel nem volt itthon rumom, a tésztát narancslikőrrel gyúrtam össze és ráadásképp narancshéjjal is megbolondítottam.
Hozzávalók:
4 db tojás sárgája
1 evőkanál narancslikőr
1/2 dl tej
10 dkg cukor (vagy kevesebb)
1/2 csomag sütőpor
csipet só
1 narancs héja
liszt
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
A tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a sóval, a narancshéjjal és a narancslikőrrel, majd annyi sütőporral elkevert liszttel gyúrjuk össze, hogy laskatészta keménységű masszát kapjunk.
Vékonyra, 3 mm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval 5X5 cm-es rombuszokra vágjuk. Mindegyik közepébe egy 2-3 cm-es rést vágunk, amelyen átbújtatjuk az egyik végét.
Bő, forró olajban barnára sütjük, szalvétára szedjük és pocukorral meghintjük.
Ingrediente:
4 galbenusuri de oua
50 ml lapte
1 lingura de rom (sau lichior de portocale)
100 g zahar (sau mai putin)
1/2 plic de praf de copt
1 piscatura de sare
coaja de la 1 lamaie (sau portocale)
faina
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru ornat
Amestecam galbenusurile cu laptele, cu alcoolul, cu zaharul, cu praful de copt si cu sarea, radem coaja de citrice si adaugam faina, cu cat putem sa framantam o coca mai tare (ca de taietei).
Intindem la 3mm grosime, taiem romburi de 5X5cm. Fiecare romb il crestam in mijloc in diagonala, varful din partea opusa il tragem prin taietura.
Il prajim pe ambele parti la foc mediu in ulei fierbinte, dar nu foarte incins, sa nu se arda.
Il scoatem pe un servet.
Il pudram cu zahar vanilat cat este cald.
Pofta buna!
Mivel nem volt itthon rumom, a tésztát narancslikőrrel gyúrtam össze és ráadásképp narancshéjjal is megbolondítottam.
Hozzávalók:
4 db tojás sárgája
1 evőkanál narancslikőr
1/2 dl tej
10 dkg cukor (vagy kevesebb)
1/2 csomag sütőpor
csipet só
1 narancs héja
liszt
olaj a sütéshez
porcukor a szóráshoz
A tejet összekeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a sóval, a narancshéjjal és a narancslikőrrel, majd annyi sütőporral elkevert liszttel gyúrjuk össze, hogy laskatészta keménységű masszát kapjunk.
Vékonyra, 3 mm vastagra nyújtjuk és derelyevágóval 5X5 cm-es rombuszokra vágjuk. Mindegyik közepébe egy 2-3 cm-es rést vágunk, amelyen átbújtatjuk az egyik végét.
Bő, forró olajban barnára sütjük, szalvétára szedjük és pocukorral meghintjük.
Ingrediente:
4 galbenusuri de oua
50 ml lapte
1 lingura de rom (sau lichior de portocale)
100 g zahar (sau mai putin)
1/2 plic de praf de copt
1 piscatura de sare
coaja de la 1 lamaie (sau portocale)
faina
ulei pentru prajit
zahar pudra vanilat pentru ornat
Amestecam galbenusurile cu laptele, cu alcoolul, cu zaharul, cu praful de copt si cu sarea, radem coaja de citrice si adaugam faina, cu cat putem sa framantam o coca mai tare (ca de taietei).
Intindem la 3mm grosime, taiem romburi de 5X5cm. Fiecare romb il crestam in mijloc in diagonala, varful din partea opusa il tragem prin taietura.
Il prajim pe ambele parti la foc mediu in ulei fierbinte, dar nu foarte incins, sa nu se arda.
Il scoatem pe un servet.
Il pudram cu zahar vanilat cat este cald.
Pofta buna!
Szia! A fánk itt is csuda jól néz ki, de tudod, az a cukorszóró... :)
VálaszTörlésNézz be hozzám kérlek, egy kis játékra invitállak :)
mindig nyitott szemmel járok, úgy csaptam le egyszer arra a kis szűrőre :-)
TörlésNagyon jók lettek a fánkjaid! Biztos finom naranccsal is, legközelebb kipróbálom én is :)
VálaszTörlésKöszönöm a recit :-)
TörlésMekkorákat nyelek most Ildi, ha látnád! Nagyon kívánatosak a csörögéid. Aztán az a kifejezés hogy 'piscatura de sare' nagyon jó. nagyon jó!
VálaszTörlés:-) , Szent Jagamos!!!! Praf de sare-t kellett volna írjak. De mindegy, szoktam én gyártani minden féle butaságot nap mint nap! :-)
Törlés