Egy retro, nálunk a 80-as években dívó tésztsalátának a receptjét szeretném nektek bemutatni, amit igen sokszor készítettünk annak idején, mikor lecsöpögtetett olajos halkonzervvel, mikor sonkakockákkal.
Most FromJuci első születésnapi virtuális zsúrjára jelentkezem ezzel a salátával, az éhes vendégeket nem lehet csak sütivel kínálni!
Hozzávalók:
25 dkg masnitészta (vagy bármilyen rövidtészta)
15 dkg füstölt vajhal (vagy lazac)
4-5 ecetes ubi
10-15 dkg füstölt sajt
2 tojásból majonéz
2 dl tejszín
1/2 citrom leve
só
bors
A tésztát al dente-re főzzük, leszűrjük és jól lemossuk hideg vízzel, majd alaposan lecsöpögtetjük.
Az uborkát apró kockára vágjuk, a halat falatnyi darabokra tépjük, a sajtot a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
Összekeverjük a majonézt a tejszínnel, a citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a többi előkészített hozzávalót.
Hidegen tálaljuk!
Most FromJuci első születésnapi virtuális zsúrjára jelentkezem ezzel a salátával, az éhes vendégeket nem lehet csak sütivel kínálni!
Hozzávalók:
25 dkg masnitészta (vagy bármilyen rövidtészta)
15 dkg füstölt vajhal (vagy lazac)
4-5 ecetes ubi
10-15 dkg füstölt sajt
2 tojásból majonéz
2 dl tejszín
1/2 citrom leve
só
bors
A tésztát al dente-re főzzük, leszűrjük és jól lemossuk hideg vízzel, majd alaposan lecsöpögtetjük.
Az uborkát apró kockára vágjuk, a halat falatnyi darabokra tépjük, a sajtot a reszelő nagy lyukán lereszeljük.
Összekeverjük a majonézt a tejszínnel, a citromlével, sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a többi előkészített hozzávalót.
Hidegen tálaljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése