2014. január 3., péntek

Édesburgonyás gulyás

Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg disznócomb
3-4 kanál olaj (vagy 2 kanál zsír)
1 nagy fej vöröshagyma
1 fej édeskömény
2-3 kanál ajvár

bors
50 dkg édesburgonya
1 nagy sárgarépa

A húst felkockázzuk, megtisztítjuk a zöldségeket, majd a hagymát apróra vágjuk, az édesköményt felszeleteljük, az édesburgonyát kockára vágjuk, a sárgarépát felkarikázzuk.
Az olajban  dinsztelni tesszük a hagymát, majd az édesköményt, a sárgarépát s végezetül a húst. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az ajvárt, kevés vízzel felöntjük és puhára főzzük. Végezetül belefőzzük az édesburgonyát is.
Savanyúsággal tálaljuk! 

2 megjegyzés: