2013. december 30., hétfő

TÁRKONYOS NYÚLLEVES

A receptet a Főzök-sütök-mosogatok blog Évájától lestem, aki 4 apróságát neveli szépen, példamutatóan, szorgalmasan.
A nyúlhúst nagyon szeretem s ha alkalmam adódik, mindig veszek egy darabot.
A tárkonyos nyúlleves hozzávalói:
1 nyúl csontos része (fej, nyak, bordák, mellső lábak)
3-4 sárgarépa
2-3 petrezselyemgyökér
1 öklömnyi zeller
2-3 krumpli
1 kis fej vöröshagyma
2-3 kanál olaj
2 dl tejszín
1 tojás sárgája
tárkony (ecetben eltett is jó)
ecet

bors


Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, rádobjuk a kockára aprított gyökérzöldségeket, majd pár perc után a megmosott, feldarabolt nyúlhúst. Rövid dinsztelés után felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd puhára főzzük. Félidőben hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt krumplit is. Pici ecettel és a felvágott tárkonnyal ízesítjük.
A tejszínhez keverjük a tojás sárgáját, majd hőkiegyenlítssel behabarjuk vele a levest. Még egyet forralunk rajta és máris tálalhatjuk. Eszméletlen finom :-) .

4 megjegyzés:

  1. Fantasztikus leves és tartalmas is! Igen tetszetős! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet! Elég régen készítettem már nyúllevest- zöldségekkel és savanyítva, tejfölösen.... A tárkonyt néhány éve ismertem- és szerettem meg, megjegyzem a receptedet, köszönöm! :) Boldog Újévet kívánok Ildikó! :)

    VálaszTörlés