Nagyon sokszor készítettük ezt a salátát, nem mindig tonhalból, mikor-mi-volt, abból.
Hozzávalók:
2 tonhal konzerv (vízben eltett)
1 kis vörösbab konzerv
1 kis kukorica konzerv
2 nagy lilahagyma
1 kanál ecet
só
bors
2 tojásból majonéz
citrom
A hagymát karikára vágjuk és ecetes, sós vízben 5 percet főzzük. Szűrőbe öntjük, jéghideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük és kicsavarjuk.
A halat szűrőben leszűrjük. Ugyanígy járunk el a kukoricával és a babbal is.
Minden alapanyagot összekeverünk a majonézzel, sózzuk, borsozzuk.
Friss kenyérrel fogyasszuk, mellé szürcsölgessünk forró teát!
Hozzávalók:
2 tonhal konzerv (vízben eltett)
1 kis vörösbab konzerv
1 kis kukorica konzerv
2 nagy lilahagyma
1 kanál ecet
só
bors
2 tojásból majonéz
citrom
A hagymát karikára vágjuk és ecetes, sós vízben 5 percet főzzük. Szűrőbe öntjük, jéghideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük és kicsavarjuk.
A halat szűrőben leszűrjük. Ugyanígy járunk el a kukoricával és a babbal is.
Minden alapanyagot összekeverünk a majonézzel, sózzuk, borsozzuk.
Friss kenyérrel fogyasszuk, mellé szürcsölgessünk forró teát!
Tonhal....nem tanulsz eleget Noémitől.
VálaszTörlésDe persze a tiltott gyümölcs a legédesebb ;-)
Figyelj Kormi, mentségemre szolgáljon, hogy évek óta nem ettem...
TörlésFdel vagy mentve. A pasimat is lehordtam a múltkor, akkor megkaptam, hogy vegyek halat s csináljak konzervet. Megtettem :)
TörlésNagyon tetszik a recepted. De hol kaptál vízben eltett tonhalat?
VálaszTörlésNálunk úgy írja rajta, hogy saját levében (in suc propriu)
TörlésLehet nyugodtan olajban eltett hallal is készíteni.
TörlésAnyukám is készített halkonzervből salátákat vagy kencét. Ebben a formában épp nem, de nagyon finom lehet, tetszik!
VálaszTörlésGondoltam, hogy nagyjából ismerős lesz!
Törlés