2013. december 4., szerda

Vörösáfonyás bagel

Nagyon finom, akár az ünnepek alatti ágybanreggelizős ébredésekhez!

  
Hozzávalók 8 darabhoz:

60 dkg liszt
3,3 dl víz
10 dkg +1 kk cukor 
1 csipet só
1 ek olaj
1 ek olvasztott vaj
2 dkg élesztő
1 kk fahéj
10-12 dkg aszalt vörösáfonya
a főzéshez:
2 kanál cukor
a szóráshoz:
3-4 kanál barnacukor

A langyos vízben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük  a kiskanál cukrot és felfuttatjuk. Tálba szitáljuk a lisztet, sózzuk, hozzáadjuk a zsiradékot, a cukrot, a fahéjat, az aszalt vörösáfonyát, majd az élesztős vízzel kemény tésztát gyúrunk. Deszkára borítjuk és alaposan kidolgozzuk. Lefedve 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, 8 egyenlő részre vágjuk, majd minden tésztadarabból először rudat sodrunk, majd a végeit összecsípve karikát formázunk.
Fél órát még kelesztjük.
Egy lábosban vizet forralunk, beleszórunk 2 kanál cukrot, majd a bagelkarikákat egyenként belefőzzük, mindkét oldalukat 30 mp-ig.
Sütőpapírra szedjük, barnacukorral meghintjük, 200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése