2013. december 8., vasárnap

Adventi aprósüti marcipánkrémmel




Juditka játékot hírdetett, ezt a tökéletes süteményt készítettem tőle.
Nézzetek be a blogjára, egyszerűen elragadó!
A süti tésztája könnyen nyújtható, sütés után omlós, puha, a krémje pedig egyszerűen elragadó.

Hozzávalók:

40 dkg liszt
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
15 dkg vaj
10 dkg mascarpone
1 tk mandulaaroma
1 tk sütőpor
csipet só
ha kell kevés víz

A hozzávalókból gyúrjunk finom tésztát. Nekem szükségem volt még egy kevés vízhez, hogy összeálljon a massza. Fóliába csomagolva minimum 30 percig tegyük hűtőszekrénybe.
Nyújtsuk 5 mm vastagra, majd lisztezett kiszúróval vágjunk formákat belőle.
Sütőpapíros tepsiben, 180 C fokos előmelegített sütőben süssük rózsaszínűre (kb 10 perc).
Ha kihűlt ragasszuk össze bármilyen krémmel vagy lekvárral.

Az én krémem:
(mivel nálunk nem kapható marcipán, hát helyette marcipánburgonyát használtam)
20 dkg marcipánburgonya
10 dkg mascarpone
5 dkg vaj
1 tk mandulaaroma
A  marcipánburgonyákat lereszeljük és habosra keverjük a többi hozzávalókkal.

4 megjegyzés: