Ennek a süteménynek az alapja a Túrós-habos pite, de szükségét éreztem egy kis gyümölcsnek a töltelékbe. Az aszalt barackos gyümölcspép csodálatos ízvilágot kölcsönöz a ricottakrémnek. Próbáljátok ki így is!
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
4 tojás sárgája
2,5 dkg friss élesztő
0,5 dl tej
1 kiskanál cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
50 dkg ricotta
20 dkg cukor
1 citrom héja
vaníliáscukor
4 tojás fehérje
1 kanál liszt
20 dkg aszalt barack
A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, majd összegyúrjuk a langyos tejben pici cukorral felfuttatott élesztővel. Rugalmas, selymes cipót gyúrunk.
Kettéosztjuk és kinyújtjuk, az egyik lapot a tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a ricottát habosra keverjük a cukorral, a citromhéjjal és a liszttel, majd lazán beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
Az aszalt barackot annyi vízzel öntjük fel, amennyi ujjnyira ellepi és 15 percig lassú tűzön főzzük. Leszűrjük, csak 2-3 kanál levet hagyunk rajta és turmixoljuk.
Az alsó lapra kenjük, majd rásimítjuk a ricottatölteléket is.
A másik lapot a töltelékre tesszük, tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 órát pihentetjük-kelesztjük.
Villával megszurkáljuk, közepes hőfokon rózsaszínűre sütjük, melegen megszórjuk pocukorral.
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg vaj
4 tojás sárgája
2,5 dkg friss élesztő
0,5 dl tej
1 kiskanál cukor
1 csipet só
A töltelékhez:
50 dkg ricotta
20 dkg cukor
1 citrom héja
vaníliáscukor
4 tojás fehérje
1 kanál liszt
20 dkg aszalt barack
A lisztbe belemorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a sót, majd összegyúrjuk a langyos tejben pici cukorral felfuttatott élesztővel. Rugalmas, selymes cipót gyúrunk.
Kettéosztjuk és kinyújtjuk, az egyik lapot a tepsibe simítjuk, villával megszurkáljuk.
A töltelékhez a ricottát habosra keverjük a cukorral, a citromhéjjal és a liszttel, majd lazán beleforgatjuk a keményre felvert tojásfehérjét.
Az aszalt barackot annyi vízzel öntjük fel, amennyi ujjnyira ellepi és 15 percig lassú tűzön főzzük. Leszűrjük, csak 2-3 kanál levet hagyunk rajta és turmixoljuk.
Az alsó lapra kenjük, majd rásimítjuk a ricottatölteléket is.
A másik lapot a töltelékre tesszük, tiszta konyharuhával letakarjuk és 1 órát pihentetjük-kelesztjük.
Villával megszurkáljuk, közepes hőfokon rózsaszínűre sütjük, melegen megszórjuk pocukorral.
Igen, a gyümölcs jót tesz a süteménnyel :) Finom lett és szép!!!
VálaszTörlésKöszönöm szépen! A gyümölcs pikáns íze tökéletes összhangban volt a túró édességével.
Törlés