2013. november 15., péntek

Rizottó vargányával

Hozzávalók:

20 dkg rizs (arborio)
6 dl zöldségalaplé (esetleg még egy kevés)
arasznyi póréhagyma
2-3 kanál olaj
1 mokkáskanál kurkuma
5 dkg vaj
5 dkg parmezán
7-8 szelet szárított vargánya
zöldpetrezselyem
Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, rászórjuk a rizset és kevergetve picit pirítgatjuk. Megszórjuk a kurkumával és merőkanalanként hozzáöntjük a forró levest. Belemorzsoljuk a vargányát. Gyakori kevergetéssel főzzük és addig öntjük fel a levessel, amíg az elfogy, a rizs meg megpuhul. Végezetül belekeverjük a vajat, a reszelt parmezánt és 2-3 percre lefedjük. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük-díszitjük.
Akár önálló fogásként is fogyaszthatjuk. 
Figyelem:
- rizottónak megfelelő rizset használjunk
- a leves forró legyen
- gyakran kevergessük
- a vajat semmi képpen ki ne hagyjuk
- a parmezánt sem


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése