Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 kanál joghurt (én görög joghurtot használtam)
8 kanál olaj (én szőlőmag olajat használtam)
1 kiskanál só
3 dkg friss élesztő
1 kiskanál cukor
1 tojás
20-25 dkg finom, vékonyra vágott
szalámi
2 kanál tej
A joghurtot megmelegítjük, beleszórjuk a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és 5-6 perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, a tojást felverjük és 1 kiskanálnyi mennyiség kivételével a lisztre öntjük, hozzáadjuk az olajat és a sót is, majd az élesztős joghurtot.
A hozzávalókat selymes, puha tésztává gyúrjuk (ha szükséges adhatunk még hozzá pár kanál langyos vizet), letakarjuk és 30 perc alatt meleg helyen megkelesztjük.
A megkelt tésztát deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk és 4 részre vágjuk. A tésztadarabokat vékonyra nyújtjuk, a tésztalap szélessége hozzávetőlegesen 20-22 cm legyen. Akkor egy derelyevágóval 2,5-3 cm széles csíkokat vágunk belőle. A tésztacsíkra szalámikorongokat fektetünk úgy, hogy a felső részén kissé túlnyúljanak. Minden szalámis tésztacsíkot felcsavarunk, rózsaformára igazgatjuk és sütőpapíros tepsibe helyezzük. A maradék tojást összkeverjük a tejjel és tessék-lássék módon bekenjük a sütiket.
Egy tésztacsíkra 5-6 szelet szalámit oszthatunk el.
A sütőt 190 C fokra állítjuk és beletesszük a tepsit, majd készre sütjük.
Nekem ebből a mennyiségből 24 szalámis rózsám lett.
Meglepően finom sós sütemény, kitűnő vendégváró falat.
Hú ez nagyon jó ötlet! Akár uzsira vagy tízóraira is el lehet vinni.
VálaszTörlésDe el ám...roppant mutatós és finom
TörlésEjha! :D Most szívesen befalatoznék párat a reggeli kávéhoz! :) Nagyon helyesek!
VálaszTörlésKöszi Ági, én most reggelizem finom teával.
Törlés